Hoe werkt het?

 

BASISTICKET
Om mee te gaan met EXPEDITIE OOST heb je een basisticket nodig waardoor je mee kunt varen op de boten, pontjes, sloepen en gebruik kunt maken van een fiets. Behalve dat kun je met het basisticket deelnemen aan het belevingsprogramma onderweg. Ook krijg je iedere dag een kaart, koffie en een koek bij de start.
Overnachtingen en eten zijn niet inbegrepen.
 

BIJBESTELLEN
Je kunt een aantal dingen bijbestellen, denk aan een gezonde lunch op een prachtige plek in de natuur, een diner aan het eind van de dag, of een busticket waardoor je aan het eind van de dag weer teruggebracht wordt naar het beginpunt (mocht je niet op het eindpunt van de dag blijven overnachten). De hoeveel bij te bestellen activiteiten en producten groeit in de loop van de tijd. Kijk daarom af en toe op de website of er iets bijzit waar je graag aan mee zou willen doen of bij zou willen zijn!

OVERNACHTEN IN EIGEN TENT OP HET RI4NOMADENKAMP?
Je kunt naast het benodigde basisticket ook een kampeerticket bijboeken. Je kampeert dan met maximaal 30 personen op prachtige plekken in de buurt van het eindpunt van iedere dag vlakbij de rivier. Je slaapt dan in je eigen tent op ons Hoogtij Expeditiekamp, avondeten en een stevig ontbijt en transport van kampeerspullen zijn inbegrepen zodat je de volgende dag weer fit en met een licht dagrugzakje op pad kunt gaan.
 

ALLEEN, SAMEN OF SOMS SAMEN
Je kunt zelf kiezen of je liever alleen loopt of met elkaar. Er lopen mensen van de Hoogtij organisatie mee op het traject.
Heb je wel zin om mee te gaan, maar vind je het gezelliger om samen te lopen: Zoek tochtgenoten in het forum

ZWAARTE PARCOURS
Het zijn pittige avontuurlijke tochten. Om je een idee te geven van de afstanden: denk per dag aan ongeveer 18 kilometer lopen over onverharde paden en rivierstranden, 35 km fietsen over dijken (verhard wegdek) in combinatie met 7 kilometer wandelen.. Maar het komt ook voor dat je in wiebelige sloepjes of op een vlot moet stappen bij het oversteken van een geul of over een hekje moet klimmen. Het is goed te doen wanneer een goede conditie hebt en er een beetje voor traint.

 

Veelgestelde vragen

Lente aan de Waal
Wadlopen langs de rivier
Foto van doorkijk vennetje